CO2-neutraal in Colombia met zonne-energie

Het Colombiaanse farmaceutisch dienstverlener Audifarma wil het goede voorbeeld geven door het eerste klimaatneutrale bedrijf in zijn regio te worden. Om dit doel te bereiken, heeft het een ultramoderne fotovoltaïsche installatie geïnstalleerd. Hieronder vindt u de belangrijkste feiten over het project.

Exterior shot of the Audifarma roof with solar panels on top

EnerSolax heeft een ultramoderne fotovoltaïsche installatie geïnstalleerd bij Audifarma, een Colombiaans farmaceutisch dienstverlenend bedrijf. (© EnerSolax)

Waar gaat het project over?

Audifarma, een van Colombia's grootste farmaceutische dienstverleners, heeft onlangs een fotovoltaïsche installatie van 60 kW geïnstalleerd op het hoofdkantoor in Pereira, Colombia. Het systeem dekt 16 procent van de energiebehoefte van het gebouw. De voltooiing van dit project heeft Audifarma een stap dichter bij zijn ambitieuze milieudoel gebracht om het eerste CO2-neutrale bedrijf in zijn regio en markt te worden.

Exterior shot of the Audifarma roof with solar panels on top
(© EnerSolax)

Welke rol speelt HELUKABEL?

EnerSolax, een lokale expert in zonne-energie, voerde het project uit, van de eerste planning tot de installatie. Het technologieteam van het bedrijf gebruikte kabels, draden en accessoires van HELUKABEL voor het project. Dit is echter slechts een klein onderdeel van een grotere samenwerking tussen de twee bedrijven. EnerSolax zal in de toekomst HELUKABEL-producten gebruiken in alle fabrieken die het ontwerpt en installeert. Voor het Audifarma-project werden de volgende HELUKABEL-producten gebruikt: SOLARFLEX-X fotovoltaïsche kabels, HELUTOP HT kabelwartels, HELUcond PA6 kabelbeschermingsbuizen, KF buisvormige kabelschoenen, T-WS kabelbinders en tangen.

Wat is de capaciteit van de installatie?

De fotovoltaïsche installatie wekt jaarlijks 95.000 kW-uur elektriciteit op, wat de CO2-uitstoot gedurende haar levensduur met ongeveer 750 ton zal verminderen. Naast het zenden van vermogen, vervullen de kabels en draden de belangrijke taak van het verzenden van gegevens die sensoren verzamelen over zonnestraling, omgevings- en moduletemperatuur en windsnelheid.

Waarom worden deze gegevens verzameld?

Ten eerste om te controleren hoe goed de plant functioneert. Ten tweede gebruikt EnerSolax deze gegevens om toekomstige fotovoltaïsche installaties in deze regio te ontwikkelen. Het bedrijf ziet een enorm potentieel in dit project. Colombia, en in het bijzonder Pereira, is een gebied waar de zonnestraling tot de hoogste ter wereld behoort. De energie in deze regio wordt echter nog steeds voornamelijk geleverd door gas- en waterkrachtcentrales. EnerSolax werkt aan het veranderen van deze energiemix.

terug